Liikuntaa tiukentuneiden koronarajoitusten aikana

Koronarajoitukset tiukentuivat jälleen ja mahdollisuudet liikkumiselle varsinkin sisätiloissa kaventuvat. Toivomme, että rajoitukset pian helpottavat, jotta ihmiset pääsevät liikkumaan haluamallaan tavalla ja liikunta-alan yritykset pääsevät tarjoamaan palveluitaan kaikille liikunnasta nauttiville.  On kuitenkin kaikkien etu, että ihmiset liikkuvat, niin fyysisen -, psyykkisen- kuin sosiaalisen hyvinvoinnin kannalta. Tiukempien rajoitusten aikana kannattaa murehtimisen sijaan kuitenkin suunnata lajien pariin, joita on mahdollista harrastaa rajoitustenkin aikana. Samalla on mahdollista löytää uusia tapoja liikkua ja haastaa itseään erilaisilla tavoilla. Löydä mahdollisuuksia liikunnat.fi sivulta!

Mitä lajeja voi harrastaa?

Alle 10 henkilön lajeja ja mahdollisuuksia, jotka yleisesti ottaen ovat Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla auki (poikkeuksia voi olla toimijoissa) löytyy seuraavia: Padel, Sulkapallo, Squash, Tennis, Pingis ja muut mailapelit. Myös isommissa keskuksissa voi käydä liikkumassa kuten kiipeilyhalleissa ja trampoliiniparkeissa, jos varaa etukäteen vuoron. Nämä mahdollisuudet ovat siis vielä voimassa, kun tuo alle 10 henkilön liikuntamahdollisuus on voimassa.

Talvi rupeaa vaihtumaan pikkuhiljaa kevääksi ja kauniita kevättalvipäiviä on varmasti luvassa. Nyt on mahdollisuus harrastaa omaehtoisia liikuntajuttuja ja sellaisia tiukempien rajoitusten korona-aikana ovat esimerkiksi Laskettelu, Hiihto ja Luistelu. Liikunnat.fi sivulta löydät artikkeleista pääkaupunkiseudun ulkojäät ja pääkaupunkiseudun ja ympäristön laskettelukeskukset. Myös hiihtäminen on erinomainen koko vartalon ulkoliikuntalaji, sillä se kasvattaa sekä lihaskuntoa että kestävyyttä.  Nämä lajit  ovat melko lailla turvallisia harrastaa raikkaassa ulkoilmassa itsekseen, perheen kesken tai pienessä porukassa. 

Tutustu nettivalmennuksiin

Nettivalmennuksia on internet pulloillaan ja varsinkin koronan myötä niiden määrä on kasvanut runsaasti. Itselle sopivan nettivalmennuksen voit löytää liikunnat.fi sivulta. Nettivalmennusten etuna on se, että saa ammattitaitoista ohjausta, ilman että tarvitsee poistua kotoa. Vaihtoehtoina löytyy muun muassa lihasvoiman kehittäminen, liikkuvuus, kehonhuolto, venyttely tai uuden taidon oppiminen. Nettivalmennusohjeita voi myös hyödyntää ulkona liikkuessa, varsinkin jos kelit suosivat. Ilman valmennuksiakin voi lähteä liikkumaan lenkkeillen ja omaa kehonpainoa käyttäen. Puistoista löytyy myös ulkokuntosaleja, joissa pääsee harjoittamaan tehokkaasti lihasvoimaa. 

Lähde rohkeasti liikkumaan vinkkiemme avulla ja löydä mahdollisuuksia liikunnat.fi sivultamme! Liikunta piristää päivää, lisää unen laatua ja parantaa ruokahalua, eli siis parantaa elämänlaatua! 

Tsemppiä liikunnalliseen kevääseen!

Liikunnat.fi -tiimi

Lue myös