Helsingin ulkojäät

Ulkojäällä käyminen on monen suomalaisen suosima tapa ottaa irti arjesta ystävien ja perheen kanssa rentoutuen. Ulkojäillä voi luistella rauhallisesti ystävien kanssa keskustellen tai laittaa vaikkapa kaveriporukalla jääkiekkopelit pystyyn. Ulkojäillä saa raitista ilmaa, joka tekee hyvää varsinkin poikkeusaikana. Sisätiloissa saattaa käydä aika pitkäksi, joten kannattaa hyödyntää talven ulkoliikuntamahdollisuuksia! Turvavälit on kuitenkin hyvä muistaa pitää myös ulkojäillä ollessa.

Ulkojääpelit ovat myös oiva tapa tutustua uusiin ihmisiin! Ulkojäillä on yleensä oma yhteisöllisyytensä, jossa tuntemattomatkin pelaavat usein yhdessä. Kannattaa rohkeasti mennä kysymään, saako peleihin tulla mukaan! Se on mahtava tapa saada uusia ystäviä. Kelit ovat myös Helsingissä loistavat mennä tutustumaan lähialueiden ulkojääkentille. Pääkaupunkiseudun yli 150 ulkojään sijainnit löydät Liikunnat.fi-sivustolta! 

Jääkiekkokenttien lisäksi myös vapaaluistelualueita on pääkaupunkiseudulla tarjolla runsaasti. Usein ulkojääkentälle on rajattu oma alue vapaaluistelijoille, jottei yhteentörmäyksiä jääkiekkoa pelaavien kanssa tapahtuisi. Lisäksi perheen pienimmille on tarjolla luistelutukia, jotka auttavat aloittelijoita pysymään pystyssä luistelua harjoitellessa.

Ulkojäillä liikunnan harrastaminen on useimmissa paikoissa ilmaista. Joskus pääsy jäälle saattaa kuitenkin maksaa muutaman euron. Varusteiden vuokraaminen on joissakin paikoissa myös mahdollista. Riittävät ulkojäävarusteet saat noin 150 eurolla, joka sisältää edulliset luistimet sekä kypärän. Laadukkailla varusteilla pärjäät vähintään useamman vuoden, toki käytöstä riippuen. Jääkiekkoa pelatessa on luistimien ja jääkiekkomailan lisäksi hyvä muistaa myös säänmukainen varustus ulkojäille mentäessä. Vauhdikkaassa pelissä voi kuitenkin kaatua tai saada kontaktia, joten kypärän käyttö ei ole pahitteeksi. Terävillä luistimilla ulkojäillä luisteleminen on mukavampaa, joten luistimia on hyvä käydä välillä teroittamassa. Luistimien teroittaminen maksaa paikasta riippuen 5-15 euroa. Voit lukea tarkemmin jääkiekon kustannuksista täältä.

Lue myös