Pääkaupunkiseudun laskettelukeskukset

Vielä on talvea ja lunta jäljellä ja vaikka hiihtolomat Etelä-Suomessa ovat ohi, löytyy pääkaupunkiseudulta ja sen ympäristöstä 50 km säteellä löytyy useita eri laskettelukeskuksia. Aina ei siis tarvitse lähteä Lappiin asti laskettelemaan, vaan laskuja pääsee fiilistelemään paljon lähempänäkin vaikka yhdeksi päiväksi tai illaksi.

Minkä keskuksen valita?

Eri keskukset ovat profiloituneet hieman eri lailla. Toiset ovat hieman pienempiä ja edullisempia, toisissa keskuksissa on enemmän temppuilumahdollisuuksia. Esimerkiksi Talma Ski:stä löytyy half pipe, kun taas Kauniaisten Granibacken on edullisin keskus Uudellamaalla, mutta siellä ei ole välineiden vuokrausmahdollisuutta. Jos haluaa säästää matkustusaikaa, laskettelukeskus kannattaa valita sen mukaan, millä puolella pääkaupunkiseutua asuu. Lännessä asuvien kannattaa suunnata esimerkiksi Kauniaisten Granibackeniin, Peuramaa Ski:hin, Solvalla Swinghilliin tai Vihti Ski Centeriin. Pohjoisempaa löytyy esim. Klaukkalan tornikeskus, Serena Ski ja Hyvinkään Tahko. Idän puolelta pääsee kätevästi esim. Keravan Talma Ski:hin ja Kokonniemeen Porvoossa. Oma auto on kätevin vaihtoehto, mutta julkisellakin pääsee laskettelukeskusten läheisyyteen. Paikan päällä keskuksista löytyy yleensä ravintola tai kahvio evästelyä varten, joten pienen ruokatauon kanssa laskettelusta voi nauttia vaikka koko päivän. 

Monipuolinen koko perheen liikuntaharrastus

Rinteissä voi jokainen toteuttaa itseään laskien rauhallisesti nautiskellen, hyppyreistä, kaiteista ja pipesta adrenaliinia hakien, vauhdikkaasti rinteessä pujotellen, metsäreittejä etsien tai perheen pienimpiä laskuharrastuksen pariin opettaen. Laskettelu alkaa sujua pienimmillä perheenjäsenillä omatoimisesti 4-5 vuoden iässä. Sitä ennen pieniä voi opettaa esimerkiksi lasketteluun tarkoitettuja valjaita apuna käyttäen. Monessa keskuksessa on myös pienempiä mäkiä, joissa laskettelun tai lumilautailun opettelu onnistuu turvallisesti. Nämä mäet ovat monesti myös ilmaisia sekä aikuisille että lapsille.

Laskettelu on vauhdikasta ja mukavaa puuhaa koko perheelle ja kiva liikunnallinen tapa viettää yhdessä aikaa. Se ei myöskään ole mahdottoman kallista, varsinkin jos kotoa löytyy omat laskuvälineet ja varusteet. Myös laskuvälineiden vuokraus onnistuu suurimmassa osassa paikoista ja niiden hinta vaihtelee 15-25 euron päivähinnan väliltä.

Laskettelun voi aloittaa ja opetella oikeastaan missä iässä tahansa. Moni laskettelukeskus tarjoaa laskettelun ja lumilautailun opetusta joko yksityistunnein tai pienissä ryhmissä sekä aikuisille että lapsille. Laskettelukeskuksiin voi ostaa lippuja netin kautta tai suoraan paikan päältä keskuksesta riippuen. Hissilippujen päivähinnat vaihtelevat paikasta riippuen noin 20 eurosta reiluun 30 euroon. Lapsille hinnat ovat edullisempia kuin aikuisille. Kaikki hinnat lipuille ja kursseille sekä osoitteet keskuksiin löydät liikunnat.fi -sivulta. Ei muuta kuin sukset tai lauta jalkaan ja rinteisiin!

Laskun riemua!

Liikuntaterveisin 

Otto / Liikunnat.fi

Lue myös