Onko liikunnan määrä vähentynyt? Kokeile näitä neljää lajia!

Talvi on jälleen vaihtunut kevääseen kuukausien odottelun jälkeen ja pimeys on vaihtunut valoon. Talvi ei ollut helpoimmasta päästä, sillä kolmatta vuotta kiertävä koronavirus pisti koko talven ajaksi liikuntapaikat kiinni, eikä talven pakkasilla ulkona liikkuminen houkuttele. Moni suomalainen ei päässyt talven aikana harrastamaan liikuntaa, mikä on tarkoittanut kotona vietetyn ajan kasvua. Monella kunto on todennäköisesti heikentynyt ja rajoitusten päätyttyä liikkumaan lähtemiselle on kasvanut suuri kynnys. Uuden mielenkiintoisen lajin kokeilu voisi herättää liikunnan ilon uudelleen, mutta mikä voisi olla kokeilun arvoinen laji? Tässä artikkelissa on listattu neljä mielenkiintoista lajia, joita kannattaa alkukesän aikana kokeilla:

  1. Padel

Padel on ollut viime vuosien aikana yksi nopeimmin kasvavista lajeista Suomessa. Kasvaneet harrastajamäärät ovat lisänneet myös kenttien kysyntää, esimerkiksi pääkaupunkiseudulta padelkenttiä löytyy jo paljon. Harrastusmahdollisuudet ovat siis hyvät. Pyydä rohkeasti kavereita mukaan kokeilemaan padelia, sillä siitä voi tulevaisuudessa tulla teidän porukan yhteinen harrastus! Liikunnat.fi-sivustolta löydät padelista tehdyn lajiesittelyn, josta saat kaiken tarvittavan tiedon lajista. Lisäksi sivustolta löydät pääkaupunkiseudun padelkentät!

  1. Uinti

Tähän aikaan vuodesta maauimalat avaavat jälleen ovensa talven jälkeen. Uinti voi tuntua monelle niin itsestäänselvältä lajilta, ettei sen kokeilua edes harkitse. Maauimaloissa uinnin harrastaminen on lämpimillä keleillä mukavaa ajanvietettä ja samalla kunto kasvaa. Uinti sopii kaikenikäisille ja Suomesta löytyy useita maauimaloita. Liikunnat.fi-sivustolta löytyy uinnin lajiesittelyn, josta saa tarkempaa informaatiota esimerkiksi harrastuksen kustannuksista. Lähde rohkeasti kokeilemaan!

  1. Ulkokuntosalit/ulkoliikuntapaikat

Ulkoliikuntapaikkojen määrät ovat yleistyneet paljon 2010-luvun aikana, ja lähes jokaisesta Suomen isommasta kaupungista löytyy ulkoliikuntapaikkoja. Ulkoliikuntapaikkojen käyttö on yleensä ilmaista ja niistä löytyy monipuolisesti kuntosalilaitteita. Laitteet toimivat yleensä kehon omalla painolla. Ulkoliikuntapaikkoja kannattaa kokeilla, sillä niiden helppokäyttöisyys ja edullinen hinta sopivat lähes kenelle tahansa! Liikunnat.fi-sivustolta löydät pääkaupunkiseudun ulkoliikuntapaikat kartalta, josta voit katsoa sinua lähimmän ulkoliikuntapaikan!

  1. Frisbeegolf

Frisbeegolf on kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti viime vuosien aikana erityisesti nuorison keskuudessa. Mikään nuorison laji frisbeegolf ei pelkästään ole vaan laji sopii kaiken ikäisille. Frisbeegolfissa saa haastettua itsensä frisbeetä heittäessä, nautittua luonnosta ja runsaasti kävelyä. Ehkä juuri nuo asiat ovat kasvattaneet lajin suosiota suomalaisten keskuudessa. Frisbeegolfkiekkoja saa ostettua useasta eri urheiluliikkeestä, eikä hinnat ole liian suuria. Kannattaa rohkeasti tutustua lajiin!

Eero Nikoskelainen, Liikunnat.fi

Lue myös