AKTIVITEETTIPUISTOT

Suomesta löytyy useita erilaisia aktiviteettipuistoja, joista löytyy tekemistä useiksi tunneiksi tai kokonaiseksi päiväksi. Aktiviteettipuistoihin on mukava mennä liikkumaan silloin, kun talvipakkaset eivät innosta ulkoilemaan tai lapsille tulisi löytyä jotakin tekemistä ajanvietoksi. Yleisimpiä erilaisia aktiviteetteja ovat esimerkiksi volttimonttu, trampoliinit, kiipeily, minigolf, polttopallo, pukkitappelu, wipeout-kone tai eri lajien sovelletut versiot. Usein puistoissa on runsaan aktiviteettitarjonnan lisäksi myös mahdollista ruokailla, järjestää polttareita tai synttäreitä. Useilla toimijoilla on puistoja ympäri Suomea ja ne ovat useimmiten auki ympäri vuoden. Aktiviteetit voivat vaihdella saman toimijankin eri puistoissa. Kannattaakin rohkeasti kokeilla eri puistoja monilla eri paikkakunnilla!

Kenelle soveltuu?

Aktiviteettipuistoja on monelle eri ikäiselle, eikä useimmissa puistossa ole ikärajaa. Jotkin puistot ovat suunniteltu perheen pienimmille, kun taas toisissa viihtyvät myös isät ja äidit, polttariporukat ja työpaikkojen virkistysryhmät. Usein aktiviteettipuistoissa vieraillaan vain kerran tai pari vuodessa, mutta säännöllinen harrastaminen on mahdollistettu myös erikseen ostetulla kausikortilla. Hyppiminen, pomppiminen ja muu aktiviteetti nostaakin hien pintaan ja on yllättävänkin hyvää treeniä. Perheiden nuorempien (alle 9-vuotiaiden) seurassa puistossa tulee olla vähintään 15-vuotta täyttänyt valvoja.

Kustannukset?

Aktiviteettipuistojen hinnoittelu vaihtelee paikkakunnasta ja puistosta riippuen. Jotkut puistot tarjoavat normaalien kertakäyntihintojen (1-2h) lisäksi myös alennuksia tietyille käyttäjäryhmille, kuten työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Hintoihin voi vaikuttaa myös kellonaika, jolloin päiväsaikaan noin 13:00 – 16:00 välillä hiljaisempana aikana on alennetut hinnat. Ahkerammille kävijöille on tarjolla myös sarjalippuja, perhelippuja tai seuraavan päivän lippuja edullisesti. Erilaisista vaihtoehdoista kannattaa varmistua toimijan sivuilla tai vastaanotossa tarkemmin.

Hyvät puolet

  • Usein iästä riippumattomatonta
  • Mahdollisuus harrastaa usein ympäri vuoden
  • Voi tehdä omaan tahtiin, ei kiirettä tai vertailua muiden suorituksiin

Huonot puolet

  • Voi olla ruuhkaa ilta-aikaan
  • Mahdollisesti vaikea päästä kokeilemaan tiettyä aktiviteettia, mikäli varattuna pitkään
  • Kertakäyntien hinnoittelu melko korkea verrattuna muihin liikuntalajeihin

Lajin toimijat Suomessa

Suomessa tunnettuja aktiviteettipuistoja ovat esimerkiksi Actionpark, Puuhapark, Rush, HopLop, Superpark ja Duudsonit Activity park.

Tästä pääset aktiviteettipuistoihin!

Lue myös